Conservarea unei sticle de vin deschise

Obiectivele lecției:

Explorează diferite moduri de conservare a unei sticle de vin deschise. Alegeți o metodă de conservare care se potrivește nevoilor dumneavoastră.

Ce se întâmplă cu o sticlă de vin deschisă?

Atunci când nu este conservată corespunzător, oxidarea (expunerea la oxigen) va rasufla o sticlă de vin deschisă, făcându-i să-și piardă rapid aromele și gustul. Notele de sherry sunt primul semn că vinul este oxidat. Cu cât expunerea este mai lungă, cu atât mai mult se distinge gustul  de oțet.

Metode de conservare: comparație și revizuire

Din fericire pentru iubitorii de vin, există multe sisteme și instrumente de conservare a vinului, care le permit să păstreze sticla deschisă proaspătă pentru o durată mai lungă. Acești conservanți de vin variază de la pompa de vid , gaz inert, până la sistemul mai sofisticat, cum ar fi Reserve, Wikeeps și SoWine. Foarte recent, Coravin a fost introdus ca o nouă modalitate de a deschide o sticlă fără a se desface.

Evaluăm fiecare metodă / gadget de conservare a vinului pe trei dimensiuni: i) eficiență pentru conservarea unei sticle deschise [număr de zile]; ii) factoringul costurilor în reumplerea cartușelor de gaz; și iii) comoditate și ușurință în utilizare.

Figura de mai jos compară și rezumă. Derulați în jos până la sfârșitul paginii pentru o descriere detaliată și examinați fiecare metodă de conservare, precum și mărcile de top.

METODAPRETEFICIENTASCOR C.V
Transfer catre o sticla mai mica si se raceste la 13 grade0Natural si gratis.Pastreaza vinul proaspat pentru 2-3 zile.Foloseste mai multe marimi de sticle pentru a minimiza expunerea la oxygen.Procesul de transfer expune vinul la aer.3,5
Pompa Vacuum cu dop50 RONCost mic ,usor de folosit si de depozitat.Pastreaza vinul proaspat pentru 2-4 zile in functie de calitatea dopului( Unii experti evita aceasta metoda datorita aromelor delicate care sunt extrase odata cu aerul din sticla )3,5
Spray cu gaz inert50 RON + rezerveRezervele costa intre 30 si 50 de lei.Vinul poate fi pastrat proaspat pentru 3-5 zile.Argonul este gazul cel mai preferat de cunoscatori.5
Carafa Savino200RONDesi este estetic pastrarea  vinului intro carafa de sticla nu este o metoda eficienta, mai rau sticla transparenta expune vinul la razele UV si lumina2

WiKeeps

 

800RON+Pastreaza vinul proaspat pentru 7 zile sau mai mult. Cel mai mare detriment este pretul mare4

Coravin

 

1200 RON + rezerve

Acesta este cel mai recent gadget de conservare a vinului, care deschide o sticlă fără să o desfacă. Un ac este introdus pe lângă folie în sticlă. Se injectează gaz argon și se scoate vinul. Poate tine vinul proaspat pentru luni de zile

 

5
Eurocave SoWine2000 RONPastreaza vinul proaspat pentru 7 zile.Pretul de achizitie este mare , necesita spatiu de depozitare si electricitate, nu este recomandat pentru zone in care temperature din camera depaseste 25 de grade .4

*(Scorul CULTURA VINULUI ) Evaluarea generală este obținută din 5 puncte, 5 fiind cel mai bun scor.

Revizuire detaliată

Metoda tradițională de conservare a unei sticle deschise

Cu câteva decenii în urmă, înainte de invenția dispozitivelor de conservare a vinului, o sticlă de vin deschisă ar fi depozitată sub pământ în pivniță (unde temperatura este de ~ 13 ° C). Unii ar turna vinul rămas într-o sticlă mai mică, umplându-se până la gât, pentru a minimiza oxigenul din sticlă. Multe crame din Europa păstrează în continuare astfel de sticle deschise. vinurile ar putea rămâne proaspete o săptămână în așa fel.

În testele noastre, vinul rămâne proaspăt 2-3 zile. Pro-ul acestei metode este o metoda naturala și este gratuita  (presupunând că utilizați jumătati de sticle goale). Contra este când turnați vinuri într-o sticlă mai mică, îl expuneți la aer. Vinul va evolua în continuare în pahar, așa că cel mai bine se consumă în 2-3 zile.

andreas-haslinger-aZgV-unsplash

Pompa de vid cu dop

Acesta este probabil cel mai simplu mod de a păstra un vin cu un gadget. Pompa de vid extrage oxigenul din sticlă, permițându-i să rămână proaspăt mai mult timp.

Pro: Comparativ cu metoda tradițională de mai sus, vinul rămas nu este transferat niciodată într-o altă sticlă, așa că rămâne proaspăt mai mult timp. Este foarte accesibil; costul unei pompe de vid de bază cu 2 dopuri este în medie de 40 RON pe piață.

Contra: Unii iubitori de vin cred că aromele delicate sunt extrase din sticle împreună cu oxigenul. Pentru vinul complex, mulți ar opta pentru metoda gazelor inerte (de mai jos).

-pompa-vidare-vin-excelllent-3-piese

Metoda gazului inert

Pulverizați gaz inert în sticla rămasă pentru a forma un strat protector de acoperire pe vin. Introduceți un dop pentru a inchide sticla. Cel mai popular gaz inert este cel care folosește  argonul.

Pro: Foarte eficient, permițând savurarea unei sticle în 3-5 zile. Costul este în medie de 50 RON pe cutie, deci foarte accesibil. Gazul inert este inodor, deci nu va afecta aroma și gustul  vinului rămas. O cutie normală de gaz inert poate fi utilizată ~ de 100 de ori / spray-uri.

Contra: nu există prea multe inconveniente cu această metodă …

winesave-pro-argon-gas-spray-

Carafă Savino pentru economisirea vinului

Carafa Savino pentru economisirea vinului are un flotor de sticlă care stă deasupra vinului. Flotorul servește ca strat protector care separă vinul de oxigen.

Pro: Unii ar putea aprecia valoarea estetică de a avea vin într-un recipient de sticlă.

Contra: Un flotor de sticlă nu oferă cea mai bună protecție împotriva oxigenului. Mai rău, o sticlă transparentă înseamnă că vinul va fi expus la lumină și UV, ceea ce va accelera îmbătrânirea și poate deteriora structura vinului. În ceea ce privește designul, la prețul de 250 RON, mulți iubitori de vin se plâng că paharul este prea gros pentru a fi o carafă elegantă.

savino carafa

WiKeeps

După deschiderea unei sticle de vin, introduceți WiKeeps pentru a pompa gazul inert în sticlă în timp ce scoateți vinul.

Pro: Doar porțiunea destinată consumului va intra în contact cu aerul. Mod eficient de conservare a vinului deschis, menținerea vinului proaspăt timp de peste 1 săptămână. În comparație cu Coravin, este mai blând cu vinul matur, deoarece designul permite sticlei să stea în poziție verticală atunci când vinul este turnat . Depozitare convenabilă, deoarece setul vine cu dopuri etanșe la apă

Contra: Scump în comparație cu sistemul de conservare tradițional, deși poate oferi o durată mai mare de valabilitate. Wikeeps se vinde la 900 RON. Este necesară reîncărcarea constantă a cartușului. Un cartuș (~ 30 RON) poate servi aproximativ 3 sticle, deoarece fiecare turnare necesită folosirea gazului.

1-1000x1000

Coravin

Acesta este cel mai recent gadget de conservare a vinului, care deschide o sticlă fără să o desfacă. Un ac este introdus pe lângă folie în sticlă. Se injectează gaz argon și se scoate vinul.

Pro: Permite unui iubitor de vin să păstreze o sticlă luni de zile, deoarece restul de vin din sticlă nu este niciodată expus oxigenului. Poate păstra vinul luni întregi.

Contra: Scump, coravinul costă 1500 RON. Reumplerea gazului a costat 50 RON, mai scump decât WiKeeps. Coravin necesită înclinarea sticlei la turnare, deci nu la fel de blând cu vinul matur / fragil. Spațiul pentru lucru este necesar, deoarece piesele nu pot fi demontate pentru o depozitare ușoară.

Notă: Coravin nu funcționează pe plută sintetică și nici pe capacele cu filet … deși majoritatea vinurilor fine vin rar în dopuri sintetice sau în capacele cu filet  … așa că nu am găsit  aceasta ca fiind  o problemă.

Mașina Eurocave SoWine

Puneți o sticlă deschisă în mașina Eurocave. Apăsați butonul de descărcare  pentru a extrage oxigenul din sticlă. Selectați tipul de vin (roșu sau alb), iar aparatul SoWine va păstra sticla la temperatura optimă.

Pro: Vinurile pot fi conservate fără contact cu oxigenul și la temperatura potrivită. Mașina poate fi utilizată și pentru prepararea vinurilor mature pentru consum. Păstrați vinurile mature în această mașină (fără dop) cu o zi înainte de consum pentru a permite sedimentelor să se depună.

Contra: Scump la peste 2000 RON pe mașină. Necesită spațiu pe blat și funcționează cu energie electrică. De asemenea, temperatura de răcire poate să nu funcționeze corect atunci când temperatura camerei depășește 25 ° C .

eurocave wine

Stai informat!

Urmăriți-ne și abonați-vă aici pentru a primi cele mai noi informații și sfaturi din lumea vinului

Shopping Cart