Găzduiește o petrecere de degustare a vinului pe nevazute

Este ușor să faceți petrecerea dvs. de degustare de vin specială și memorabilă. Fă-o „pe nevazute” și dă-i o temă.

Într-o degustare oarbă, oaspeții nu vor ști ce gustă. Nu trebuie să vă legați ochii la ochi; dar trebuie să vă înfășurați sticlele pentru a le ascunde identitatea.

Alegeți o temă de vin distractiva

Tema oferă evenimentului un scop, un joc și un subiect de discuție. Am enumerat câteva dintre temele noastre preferate din toate timpurile. Simțiți-vă liber să le folosiți.

Planificare și pregătire

Numarul oaspeților: Fiecare sticlă de 750 ml poate turna 6-12 porții de degustare, în funcție de mărimea paharului. Dacă aveți mai mult de 12 persoane, vă recomandăm să aveți 2 sticle din fiecare vin.

Acoperirea vinului : Acoperiți fiecare vin cu folie de alumnium (va arăta frumos) sau puteți pune fiecare sticlă într-o pungă de hartie. Folosiți bandă sau benzi de cauciuc pentru a o fixa în poziție. Etichetați-le alfabetic (A, B, C …) Utilizarea numerelor poate deveni destul de confuză atunci când distribuiți notele de gustare și scorurile.

Dacă lucrați cu vinuri fine, veți dori să le serviți într-o ordine care să nu le subestimeze aroma și caracteristicile.

Tipăriri: Pregătiți o fișă de scor pentru degustare de vinuri și o fișă de răspuns pentru oaspeți. Această pregătire vă va face noaptea mult mai ușoară – vă vor salva de  a vă explica de sute de ori. De asemenea, oaspeții dvs. vor afla mai multe despre vin.

Mâncare: Se servește pâinea pe lateral. Pregătiți  mâncarea tip aperitive . Alegeți alimente care vă pot ajuta să clătiți paleta  fără a umbri vinurile. Selectați brânza care se asociază bine cu vinul.

Apă: scoateți o carafă cu apă și o galeată de apă, astfel încât oaspeții să își poată clăti paharul între fiecare degustare.

Premiu: Pregătiți un premiu pentru câștigător. Sau acordați-i anumite privilegii … cum ar fi scutit de la găzduirea următoarei petreceri … sau de a vă ajuta să faceți curățenie.

Sfaturi finale ..

Organizați degustarea vinului, astfel încât oaspeții dvs. să treacă de la vinuri albe la roșii, de la dulci la seci și de la roșii ușoare la roșii pline de corp.

Când vă gândiți la teme, luați în considerare câte pahare de vin aveți la dispoziție. În cazul unor pahare de vin limitate, poate avea sens să faci o degustare oarbă a diferitelor regiuni, dar folosind același strugure.

Spuneți-le oaspeților să nu poarte parfum, să nu bea cafea sau să fumeze înainte de a gusta. Aroma oferă cele mai bune indicii în degustarea vinului pe nevazute.

Stai informat!

Urmăriți-ne și abonați-vă aici pentru a primi cele mai noi informații și sfaturi din lumea vinului

Shopping Cart