Cel mai bun mod de a menține bulele pentru mai mult timp

Există multe modalități de a păstra o sticlă deschisă de șampanie proaspătă mai mult timp. Dar ce funcționează cu adevărat?

altele

Introducerea unei linguri de argint sau metal într-o sticlă deschisă de șampanie:

Vă vom scuti de detaliile îndelungate ale experimentelor efectuate de oamenii de știință și autoritățile viticole pentru a valida dacă această practică antică este o modalitate eficientă de a conserva bulele într-o sticlă deschisă de spumant. Pe scurt, acesta este un mit și nu modul nostru recomandat de a vă menține sticla deschisă de șampanie proaspătă mai mult timp.

 

Transfer la un container mai mic:

Deși este eficient pentru vinul roșu și alb, aceasta nu este metoda noastră recomandată pentru un spumant sau șampanie. În procesul de transfer, bulele (CO2) s-ar pierde. Acest lucru face de fapt ca o sticlă deschisă sa se rasufle mai repede.

Utilizarea unui dop de șampanie:

Există multe dopuri de șampanie  pe piață, majoritatea fiind ieftine (25-50 RON). Atunci când alegeți, alegeți unul care vine cu un inel interior de cauciuc și are două clape laterale articulate pentru a prinde ferm sticla.

 

Sfaturi: Când utilizați un dop de șampanie, păstrați cel mai bine sticla în poziție verticală pentru a evita vărsarea. Dacă doriți să așezați sticla în frigider, încercați etanșatorul de șampanie Cilio. Este conceput pentru a depozita culcata șampania  deschisa .

Rețineți că dopul de șampanie funcționează bine cu sticlele de șampanie standard, dar nu toate spumantele.

Punerea sticlei în frigider:

Acesta este cel mai eficient mod de a păstra o sticlă deschisă proaspătă mai mult timp. Dioxidul de carbon, ceea ce face bulele de șampanie, este mai solubil în lichid rece. Acest lucru înseamnă că atunci când sticla dvs. de spumant se încălzește, bulele se vor forța afară, devenind rasuflate foarte repede.

Sfaturi: Dacă frigiderul nu este accesibil în timpul cinei, puneți șampania în găleată înainte și după servire. Amintiți-vă, cel mai important este să-l păstrați la rece tot timpul!

Chiar și fără capac, șampania se va păstra mai mult la rece. Acestea fiind spuse, recomandarea noastră este să folosiți un dop de șampanie pentru a păstra dioxidul de carbon în sticlă și de a stoca sticla deschisă de șampanie în frigider. Acest lucru ar putea menține șampania proaspătă timp de câteva zile până la o săptămână.

Stai informat!

Urmăriți-ne și abonați-vă aici pentru a primi cele mai noi informații și sfaturi din lumea vinului

Shopping Cart