3 trucuri pentru a remedia o durere de cap de la vin

Ai deja o durere de cap de la vin?

Articolul de mai jos vorbește despre ce trebuie făcut pentru a preveni o migrena de la vin (chiar se poate !)

durere de cap de la vin

Durerile de cap sunt nasoale!

Obișnuiam să-mi vină o durere de cap  cu fiecare pahar de vin roșu. Oricât m-am rugat, infama durere de cap de vin roșu (RWH) m-a lovit de fiecare dată. Ar începe aproximativ o oră după ce am început să beau.

Ceea ce nu știam atunci era că fac niște greșeli de începători.

3 trucuri pentru a remedia o migrena de vin

#1 Bea un pahar de apă cu fiecare pahar de vin.

Cea mai frecventă greșeală pe care o fac băutorii de vin este hidratarea. Este ușor de uitat, pentru că deja bei. Atunci când există vin, hidratarea este esențială, iar apa este ceea ce aveți nevoie. Faceți-vă obișnuit să vă bucurați de un pahar de apă înainte de a savura un pahar de vin.

#2 Luați „Doua” înainte de a bea.

Prin „doua” mă refer la două aspirine, ibuprofen sau acetaminofen. Acest lucru este, desigur, pe propriul risc și nu este recomandat dacă beți abundent. Acestea fiind spuse, diluanții de sânge fără prescripție medicală vă pot ajuta. Pastilele sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a te forța să bei un pahar cu apă.

Întrucât sugerez medicamente fără prescripție medicală și nu sunt medicul dumneavoastră, asigurați-vă că vă consultați mai întâi medicul. Dacă nu vă simțiți confortabil cu această idee (la fel de multe sunt), treceți la trucul nr. 3 și repetați trucul nr. 1. 

 

#3 Nu mâncați lucruri zaharoase cu vin.

Singurul lucru mai rău decât o migrena de vin roșu este o migrena de la zahăr și vin. Tortul cu confetti pare deosebit de uimitor (mai ales după un pahar de vin), totuși combinația de zahăr și alcool va exacerba mult potențialul de migrena. Dacă sunteți sensibil la vin, rezervați prăjiturile numai pentru gustarile de cafea și prăjiturile de la miezul nopții și evitați sa consumati desert în timp ce beți vin.

Ce cauzează o migrena de vin?

Când am început să beau vin, am avut multe dureri de cap. După cum se dovedește, alegerile mele de vin (de vin de la magazinul alimentar ieftin) ar fi putut contribui la reacție. Vinurile slab preparate tind să aibă mai multe adulterări, cum ar fi zahărul rezidual, sulful, agenții de limpezire sau alcoolul mai ridicat pentru a le face să aibă un gust mai bun. Dacă provine dintr-o cutie atunci este suspect pentru durerea de cap.

MIT: Sulfații din vin provoacă dureri de cap

În anii 1980, administrarea de alimente și medicamente a descoperit că aproximativ 1% din populație era alergică la sulfiți. Din cauza problemelor de sănătate pentru populația sensibilă, vinurile peste 20 ppm (părți pe milion) trebuie etichetate cu „conține sulfiți”. Sulfiții se găsesc în mod natural pe struguri, iar sulful este de asemenea adăugat în cantități mici la începutul fermentării și înainte de îmbuteliere. De obicei, vinurile roșii au aproximativ 50-350 ppm, iar vinurile albe au mai mult, aproximativ 250-450 ppm (datorită sensibilității extreme la lumină, căldură și decolorare). Testul general  pentru sensibilitatea sulfiților sunt fructele uscate. Mango și caise uscate conțin de aproximativ 4-10 ori mai mulți sulfiți decât vinul (1000-3000 ppm). 

FAPT: Histaminele cauzează inflamația

Dr. Freitag de la Diamond Headache Clinic din Chicago a scris inițial un articol despre modul în care histaminele pot fi vinovate în provocarea migrenelor de vin roșu . Alimentele care au fost fermentate sau îmbătrânite au niveluri mai ridicate de histamine precum tofu, șampanie, vin roșu, ketchup și carne maturată. Histaminele pot provoca roșeață inflamatorie și insomnii pe timp de noapte. Deoarece majoritatea histaminelor sunt o cauză a reacțiilor alergice (similare cu febra fânului), administrarea unui antihistaminic înainte de băut poate rezolva problema. Un remediu antic chinezesc necesita ceai negru sau oolong pentru a reduce umflarea .

TEORIE: Sensibilitate la Tanini

Taninul este ceea ce conferă pigment unui vin roșu, amărăciunea și acea reacție de uscare a gurii. De asemenea, este ceea ce face ca vinurile roșii să dureze mult timp. Mulți suferinzi de dureri de cap  de vin roșu sugerează că taninul este problema, deoarece vinurile albe conțin mult mai puțin. Taninul provine din cojile, semințele și tulpinile unui strugure și, de asemenea, din lemn. Multe vinuri comerciale adaugă, de asemenea, taninuri din surse rafinate comerciale, realizate din castan, agriș indian, frunze de gambir și lemnul unui copac spaniol foarte dens, numit Quebracho. Problema cu argumentul taninului este că ciocolata, ceaiul și soia sunt, de asemenea, foarte bogate în tanin, așa că se pune întrebarea „Dacă nu reacționați la taninul din ceai, de ce ați reacționa la taninul din vin?”

TEORIE: niveluri crescute de tiramină

Pe măsură ce alimentele îmbătrânesc și proteinele sunt deteriorate, nivelurile de tiramină cresc. Când tiramina (un tip de amină) este izolată, s-a dovedit a fi o cauză majoră a durerii de cap pentru persoanele care suferă de migrene. Enzima provoacă înăsprirea vaselor de sânge. Se găsește în diverse alimente, cum ar fi brânza maturată, șunca maturată, iaurtul, sosul de soia, fasolea, pasta de creveți, nucă de cocos, drojdie, banane, zmeură, arahide, ananas, avocado, vinete și altele. Deci, dacă sunteți sensibil și la aceste alte alimente, aceasta ar putea fi cauza. Acestea fiind spuse, persoanele care au o expunere consecventă la tiramină tind să fie afectate mai puțin de aceasta. Deci … poate un consum  de vin mai consistent pentru a depăși clasica migrena de vin ?

Nu te grăbi să dai vina pe vin când nu bei suficientă apă.

NOTĂ: Reacții alergice la alcool sau drojdie

Persoanele cu o sensibilitate sporită la alcool și drojdie ar trebui să fie atenți la vin, deoarece conține ambele. Nu serviți vinul cu brânzeturi tari și pâine (ce ?!) dacă încercați să mențineți aportul de drojdie scăzut. Una peste alta, testați-vă cu atenție teoriile și nu vă grăbiți să dați vina pe vin când nu beți suficientă apă.

Stai informat!

Urmăriți-ne și abonați-vă aici pentru a primi cele mai noi informații și sfaturi din lumea vinului

Shopping Cart